26 veebruar, 2013

Alen Veziko Heidi Tammega laval. (16.12.08)

UPS!: Heidy Tamme duett noorukese laulja
Alen Vezikoga kiskus sedavõrd kuumaks, et Alen
 kogemata lauljanna seelikusaba peale astus ning
 lauljanna korraks ootamatusse situatsiooni asetas.
Aga ainult korraks.  (Mati Hiis)

"Aahh!" ehmatas saalitäis publikut Salme kultuurikeskuses, kui Heidy Tamme laval ühtäkki vaid sädeleva aluskleidi väel seisis. Hoogsa laulu ajal lendas tema volangidega pikk seelik põrandale. Lauljanna aga ei heitnud meelt ning laulis loo marulise aplausi saatel minirüü väel lõpuni.

"Oli jah selline seik, et läksime rokilikku pala pealkirjaga "Da Doo Ron Ron" esitades sedavõrd hoogu, et astusin Heidyle kogemata seeliku peale, mistõttu see tal seljast libises," tunnistab pühapäeval Salme kultuurikeskuses Heidy Tamme juubelikontserdil kaasa löönud nooruke muusik Alen Veziko. Pärast seda seika kiskus Alen korraks ka ise näost kaameks. Aga ainult korraks, nagu ta rõhutab. "Sest ega ka mina polnud laval esimest korda ja kontserdi käigus võib juhtuda nii mõndagi." Eriti kui muusikaga hoogu minna, lisab Alen. Numbri lõppedes võttis ta mahalibisenud seeliku džentelmenlikult põrandalt üles ja ulatas selle eesriide taha varjuvale Heidy Tammele. Nagu oleks seegi stseen üks osa eeskavast.

Heidy Tamme ütleb naerdes, et las igaüks arvab ise, kas seelikukaotamise number oli stsenaariumisse sisse kirjutatud või oli see siiski lavaline apsakas. "Selles mõttes ma ei kommenteerigi rohkem, nii nagu ta välja kukkus, nii kukkus. Ja seelik kukkus," muigab juubilarist laulja.

Staažikas artist ütleb, et laval oldud 45 aasta jooksul on esinemiste ajal juhtunud igasugususeid apsakaid. "Sest laval olles tegutseb mõte ju mitme asjaga korraga. Valgus, võimendus, orkester, tempod. Olen ju samal ajal ka lavastaja, kui seda õhtut läbi viin. Seega jah, apskaid on varemgi ette tulnud ja peab otsekohe reageerima, kuidas olukorrast välja tulla. Kohe, momentaalselt. Ei saa öelda, et oi-oi-oi, ahaa-haa, nihutiminek on vaja kohe likvideerida, kohe on vaja teha vigade parandus," ütleb Heidy. Lisaks seelikukaotamisele laulis ta üleeilsel kontserdil ennast korraks kinni loo "Minu südames sa elad" refräänis.
"See oli nii tore, et orkester ja saal hakkas otsekohe kaasa laulma, kui ma sellesse refrääni kinni jäin, ja mind õigete sõnadega toetama. Teisest küljest annavad sellised apsakad esinemisele värvi ja annavad tihtipeale tuleviku esinemiste tarvis mingeid ideid."

Heidy Tamme esimene tänukontsert pühapäeval Salme kultuurikeskuses läks täissaalile. Juba esimeste lauludega sütitas päikselist energiat kiirgav lauljanna publiku endaga kaasa laulma. Heidy särtsakal juhtimisel haaras publik (valdavalt vanemas keskeas ja hallipäine) üksteisel käe alt kinni ja merelainena õõtsudes kõlas ühislaul: "Kuid kes ei ihkaks olla veel kord vallatu ja noor..." Laulude vahel naerutas Heidy rahvast mõnusa huumoriga. Laval kõlasid ka duetid Boris Lehtlaane, Jassi Zahharovi, Uno Loobi, Tiit Pauluse ja Alen Vezikoga. Nii mõnigi pühkis aga vargsi pisara, kui Heidy pühendas laulu "Kui me lapsed on kord suured" publiku seas istuvale pojale.

Kontserdi lõppedes tänas Heidy Tamme publikut, kelle hulgas istusid ka tema Soome kolleegid ning lähedased, enda kirjutatud eesti- ja soomekeelse luuletusega. Publik aga tänas Heidyt marulise aplausi, sületäie rooside ja ühislaulu kordusesitusega.

Heidy Tamme astub oma juubeli- ja tänukontserdiga üles ka Tartu ja Pärnu publiku ees.
Allikas: Õhtuleht 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar