26 veebruar, 2013

Alen Veziko, Andre Hein ja Margus Vaher esinesid Fix 40 juubelil V.H.V. nime all. (11.12.08)


Kui Fix tähistas 35. sünnipäeva, vannuti peaaegu käsi piiblil, et nüüd on kõik. Enam ühiseid noote pole. Hea mees, kes lubabki.Ehkki Fixi mänedžer Väino Land kirjutas pressiteate bändi ametlikust ja lõplikust laialiminekust valmis juba seitse aastat tagasi, on ta selle lauale tõstmisega venitanud siiani.

2003. aastal võis Land mainida, et Fix on tõesti laiali ja pole alates 1995. aastast teinud ainsatki uut lugu. Nüüd, 40. sünnipäeva eel võtsid Priit Pihlap ja Juhan Sütt ette ning kirjutasid verivärske loo "Iial ei saa vanaks keegi". Nii et ära iial ütle iial, Land. Uus lugu tahab sisse mängimist. Vahest ehk veel kümmekond aastat.

FIXI ASUTAJAKOOSSEIS: Pool pead Väino Landist, seejärel tundmatuseni välimust muutnud, sel aastal aasta õpetajaks tunnistatud Vello-Mart Kuurme, tagaplaanil naerab Mait Eelrand, lahkunud dirigendi Peeter Lilje vend Riho ja suursaadik Mart Helme.
Viie aasta tagused kontserdid said viimseni välja müüdud. Kuidas läheb tänavu, kui Land võttis julgustükina saaliks Saku Suurhalli? Fixile tulevad sinna appi samuti mitte enam puberteedieas, vaid 34aastane Apelsin (Tõnu Aare, Aleksander Vilipere, Argo Toome, Allan Jakobi, Jaan Arder ja Ants Nuut) ja vürtsiks ka noorema põlvkonna vokalistid V.H.V – see tuleneb nimedest Alen Veziko, Andre Hein ja Margus Vaher.

Sünnipäevalised ise aga lendavad peale koguni kahes koosseisus. Pioneerirühmana päris algusaastate koosseisu kuulunud Mart Helme (bass, laul), Väino Land (trummid, laul), Mait Eelrand (laul, kitarr), Mart Kuurme (laul, klahvpillid) ja Riho Lilje (laul, kitarrid). Teine komplekt: Silvi Vrait (laul), Viljo Tamm (laul), Priit Pihlap (laul, trummid), Vello Toomemets (laul, viiul), Evald Raidma (laul, klahvpillid), Viktor Vassiljev (laul, kitarrid), Mait Paidra (laul, bass) ja Väino Land (trummid).

Fixist on läbi käinud vähemalt 35 muusikut. Koosseise annaks kokku pusletada veel ja veel.

Allikas: Õhtuleht

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar