27 veebruar, 2013

Alen Veziko ema Luule: Oma esimese "soolo" tegi Alen aastaselt laval


Aleni Isa on Vladimir Veziko, kes  elab ja töötab Soomes. Alenil on 2 õde ja tema lähiperre kuulub veel vanaema (emaema), kes käib alati tema kontsertidel Tartus ning ka  Soome vanaema (isaema), keda Alen külastab aastas paar korda, kui esinemiste vahel tekib vaba aega.

Usutlesime Alen Veziko ema Luulet, kes rääkis meile Alen Veziko lapsepõlvest ja esimestest sammudest muusikamaailmas.

Milline laps oli Alen? 

Alen oli väga emotsionaalne ja elav laps. Võibolla poisi kohta isegi liiga õrnahingeline. Oma looduse- ja loomaarmastusega suutis ta vahel lausa eriliselt üllatada. Need omadused on teda elus edasi kujundanud selliseks, nagu ta on – väga hingeline ja emotsionaalne.

Kuidas avaldusid tema anded ja kas võis juba varajases nooruses mõista, et kodus on kasvamas muusik? 

Üsna varakult hakkas ta puhtalt laulma ja kaheaastaselt  laulis tol ajal tuntud "Horoskoobi" laule. Armastas klaveril klimberdada „oma viisikesi", endal nina vaevalt ulatumas klahvideni. Sealt kasvas soov minna Lastemuusikakooli, mis jäi küll lõpetamata, aga andis kindlasti tugeva aluse edaspidiseks klaverimänguks.
Koolis mängis ta orkestris ja õppis mitmeid pille. Sinna juurde käis alati laulmine ja esinemised alates lasteaiast.

Alenil on tulemas plaadiesitluskontsert, see on suure töö ja vaeva kulminatsioon artisti jaoks. Kas Aleni kasvatamine on olnud raske ja kuidas te teda kasvatasite?

Nüüd järele mõeldes, siis Aleni kasvatamine ei olnud raske. Ilma suuremate muredeta läks see kasvamise aeg, väikseid muresid tuleb kõigil ette.
Alen oli tõeline "teatrilaps", seal oli tema teine kodu. Juba oma esimese "soolo" tegi ta aastaselt laval, kui etenduse kõige vaiksemal hetkel oskas ta üle lava "hõigata "oma kõva häälega, nii et lavastaja Kaarel Ird isegi kiitis teda!

Kas teile endale meeldib Aleni muusika ja milline Aleni lauludest on teie südame vallutanud? 

Jah, mulle meeldib Aleni muusika. Mitte sellepärast, et ta on minu poeg, vaid sellepärast, et tema muusika on ka mulle väga hingelähedane.
Arvan, et Alen viib elus edasi seda, mis minul tegemata on jäänud. Ei oska eelistada ühtegi laulu teisele, sest igas ta laulus on  kogu hingest tulnud sõnum kui oskad kuulata. Arvan, et emana mõistan tema loomingut paremini. Tean, et Alenil on palju tema muusika austajaid ja eks nemadki kuulavad just sellepärast, et mõistavad tema muusikat.

Iga muusiku sees peaks peidus olema ka inimene, milline inimene Alen on? 

Inimene? Inimesena? Kõigi oma heade- ja halbadega. Alen on mulle väga hea poeg ja me oleme väga lähedased. See on tähtis meile mõlemale.

Mis te arvate Aleni muusikukarjäärist? 

Sinna kuhu ta on tänaseks jõudnud - on ta jõudnud oma suure töö ja tahtega teha muusikat, mis on ainult talle omane ja ainult temanäoline.

Mida te Alenile plaadiesitluskontserdile kaasa soovite? 

Soovin talle edu ja õnne plaadiesitluskontserdiks ja olen alati kaasa elamas ja toeks tema tegemistes. Soovin, et tema muusika leiaks tee paljude kuulajate südameisse!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar